top of page
massage
Amanae

"Voor wie een diepe duik wil nemen in de wijsheid van het lichaam en wil luisteren naar wat het je te vertellen heeft."

In ons lichaam zit heel ons onderbewuste opgeslagen.

Amanae is een vorm van lichaamswerk waarbij wat zich vastgezet heeft in je lichaam terug losgemaakt kan worden door een combinatie van ademhaling en druktechnieken op het lichaam. 

Centraal staat het bewust worden van je innerlijke gewaarwordingen met als doel een vrijere stroming van energie en vitaliteit.

"What the mind has forgotten, the body remembers long after"  

      Lilian Folan

Wat?
Wat

Amanae is een krachtige en effectieve vorm van emotioneel lichaamswerk die spanningen en geblokkeerde gevoelens in het lichaam losmaakt.

Blokkades ontstaan door sterke emoties die op een bepaald moment in ons leven te veel waren om te voelen. We hielden letterlijk onze adem in en vonden een manier om de emoties weg te duwen, om niet te voelen. Maar het onderdrukken van deze ervaring zet zich vast in het lichaam met (op termijn) spanning, stress, pijn of ongemak tot gevolg.

Een lichaam dat vrij is van geblokkeerde emoties, kan zichzelf gezond en ontspannen houden.

Amanae maakt gebruik van ademhalings- en druktechnieken om wat vast zit vrij te maken en energie weer te laten stromen

Door de begeleiding tijdens de sessie word je je meer bewust van wat leeft in je lijf. De bijhorende ademtechniek helpt het lichaam te ontladen en te ontspannen. Dit werkt diep helend waardoor verzachting ontstaat.

Na een sessie wordt vaak meer ruimte, ontspanning en bewustzijn ervaren.

Voor wie?
Voor wie
 • Heb je last van stress of burn-out?

 • Kan je heel moeilijk kan ontspannen? Ben je hyperalert?

 • Voel je je vermoeid of voel je weinig levenskracht stromen?

 • Lig je grote delen van de nacht wakker?

 • Ervaar je gevoelens van verdriet, boosheid, schaamte, angst of onzekerheid - of kun je ze niet uiten?

 • Zit je veel in je hoofd en vind je het moeilijk om in je lichaam te zijn? 

 • Vind je het lastig om grenzen te stellen?

 • Er 'knaagt' iets aan je, maar je kunt er de vinger niet op leggen?

 • Ben je de verbinding met jezelf kwijt: wie ben jij nu eigenlijk en wat is voor jou belangrijk?

 • Voel je dat je vastzit in (een deel van) je leven?

 • Of zit je gewoon niet lekker in je vel?

 

Als je jezelf in één van bovenstaande beschrijvingen herkent, dat kan Amanae wel iets voor je betekenen. 

Ik verwelkom je graag voor een kennismakingssessie.

Amanae kan ook erg zinvol zijn in combinatie met andere therapieën zoals (lichaamsgerichte) psychotherapie of kinesitherapie, of verdiepend werken bij je personal practice zoals yoga, mindfulness of meditatie.

Zit je met een knoop in je maag?   Voel je een leegte in je hart?   Ligt er iets op je lever?   Zit er een krop in je keel?   Zitten er muizenissen in je hoofd?   Weegt er iets zwaar op je schouders?   Voelen je benen als lood?

Je lichaam kan je zoveel vertellen.

Voel en luister.

Rug massage
Hoe

De combinatie van adem, aandacht en activering van specifieke punten brengt vastgezette energie terug in beweging. Terwijl ik specifieke punten activeer door middel van druk of beweging, nodig ik je uit om met je adem en je aandacht volledig bij de sensatie op die plek aanwezig te zijn.

 

Het effect kan gaan van het ervaren van een diepe meditatieve rust, over het aanraken van een weggestopte herinnering (celgeheugen van het lichaam), tot het ontladen van een emotie (voltooien van een onafgewerkte cyclus).

Een ontlading kan emotioneel zijn, maar ook fysiek, zoals een warm/koud gevoel, bewegen, tintelingen, trillen. Dit is spanning die zich opheft.  

 

Op het einde van de sessie krijg je tijd om je lichaam in een staat van rust en openheid het effect van het werk in zich te laten opnemen.

Hoe ziet een sessie eruit?
Wat kan Amanae je brengen?

Over pijn en over voelen:

 • Amanae heeft me leren voelen.

 • Amanae heeft me leren voelen zonder overweldigd te worden.

 • Amanae heeft me laten voelen dat er nog een diepe pijn in me weggestopt zat die gevoeld wou worden, geheeld wou worden.

 • Amanae heeft me laten ervaren dat op het moment dat een punt bevrijd is van pijn, het een bron van energie wordt.

 

Over kwaad zijn en grenzen stellen:

 • Amanae heeft me laten ervaren dat het me enorme kracht geeft als ik boosheid toelaat - zonder dit destructief of agressief naar iemand te moeten richten.

 • Amanae heeft me geleerd dat ‘stop’ zeggen er ook voor zorgt dat iets/iemand werkelijk stopt.

 • Amanae heeft me laten ervaren hoe bevrijdend het kan voelen mijn stem te gebruiken.

 

Over de schoonheid van het leven:

 • Dankzij Amanae weet ik terug hoe zalig het voelt om levensenergie door je lichaam te voelen stromen.

 • Dankzij Amanae kan ik een diepe staat van aanwezigheid in mijn lijf bereiken - te vergelijken met een intense vorm van meditatie.

 • Dankzij Amanae werd m’n hart groter en zachter.

 • Dankzij Amanae mocht ik een glimp opvangen van het mysterie van het leven. 

Hoe Amanae 'werkt':

 ‘Lichaamsbewustwording’

Je eigen lichaam voelen - voor heel veel mensen onbekend terrein. Via ademhaling, aanraking en aandacht leer je die verbinding terug leggen. Tijdens een sessie Amanae wordt het diepe drukpuntwerk gecombineerd met focus en ademhaling, waarbij je leert om je lichaam terug ‘van binnenuit’ te ervaren en te voelen.

‘Release’ en ‘Feeling beyond the story’

Met behulp van je ademhaling zak je heel diep in je lichaam, en gaat alle focus naar wat je daar voelt. Volg de energie, laat het borrelen, en geef expressie aan wat komt. Dat kunnen geluiden zijn, bewegingen, emoties, tintelingen, verkrampingen. Laat het gebeuren en laat een stuk van jezelf de observator zijn. Laat je naar een gevoel brengen en laat dit gevoel je terugbrengen in de tijd waar je dat gevoel al eerder hebt ervaren. Zonder in het verhaal te gaan. Enkel het gevoel. Het is het gevoel dat wil gevoeld worden. Feel it to free it.


‘Liefde en Levenskracht’

De vrijgekomen ruimte vullen met vitale stromende levensenergie, liefdevolle zachte hart-energie, bevrijdende overtuigingen en ondersteunende patronen. Een positieve ervaring laten binnenkomen in de open ruimte.


Dit is geen lineair proces - je kennismaking met Amanae kan in die liefdevolle zachte hart-energie zijn, of het kan tijd vragen om te leren terug contact te maken met je eigen lichaam. Er is geen goed of fout in dit werk. En de kans is groot dat die fases elkaar afwisselen, afhankelijk van waar je staat in je leven of hoe diep je op dat moment kan duiken.

Zonsondergang vechtsporten
Nog wat achtergrond

Een stuk van onszelf verlangt ontzettend naar vrijheid, maar tegelijkertijd is er ook een deel van ons dat comfort en veiligheid wil. Amanae gaat over ‘comforting the disturbed and disturbing the comfort’. Vrij vertaald: tijdens een Amanae sessie bieden we een veilige plek waar ongemak en pijn er mogen zijn, én we ‘schudden aan de boom’ om de muren die je rondom jou en je kwetsuren opgetrokken hebt af te breken, zodat ook het licht en de vreugde weer binnen kan.

Ieder van ons heeft al momenten meegemaakt dat emoties te heftig zijn om op dat moment toe te laten en te voelen. Al van in onze vroege kindertijd vonden we wel manieren om onze boosheid, angst of verdriet te onderdrukken. Deze vastgehouden emoties zetten zich vast in ons lichaam. Deze kristallisering is waar we met Amanae rond werken - om dit terug te verzachten. Als je de vastgezette emotie terug kunt voelen, is het wonderbaarlijk hoe de structuur in ons lichaam ook begint te veranderen, te transformeren.

‘Feel it to free it.’

Het start met de intentie om los te laten, om jezelf te bevrijden. En dat vraagt wel wat - want het gaat in tegen een levenslange gewoonte van vasthouden. Maar wat ons motiveert is het verlangen naar onze natuurlijke staat. Als we niets vasthouden, kan de levensenergie (lust for life) vrij door ons stromen.

Flow, vreugde en levenskracht wachten op ruimte om door ons te kunnen stromen.

"Er is een stem die geen woorden gebruikt. Luister."

Rumi

Prijs
Prijs

Amanae individuele sessie (60 tot 90 min): 80 euro

bottom of page