top of page

Over pijn en over voelen:

 • Amanae heeft me leren voelen.

 • Amanae heeft me leren voelen zonder overweldigd te worden.

 • Amanae heeft me laten voelen dat er nog een diepe pijn in me weggestopt zat die gevoeld wou worden, geheeld wou worden.

 • Amanae heeft me laten ervaren dat op het moment dat een punt bevrijd is van pijn, het een bron van energie wordt.

 

Over kwaad zijn en grenzen stellen:

 • Amanae heeft me laten ervaren dat het me enorme kracht geeft als ik boosheid toelaat - zonder dit destructief of agressief naar iemand te moeten richten.

 • Amanae heeft me geleerd dat ‘stop’ zeggen er ook voor zorgt dat iets/iemand werkelijk stopt.

 • Amanae heeft me laten ervaren hoe bevrijdend het kan voelen mijn stem te gebruiken.

 

Over de schoonheid van het leven:

 • Dankzij Amanae weet ik terug hoe zalig het voelt om levensenergie door je lichaam te voelen stromen.

 • Dankzij Amanae kan ik een diepe staat van aanwezigheid in mijn lijf bereiken - te vergelijken met een intense vorm van meditatie.

 • Dankzij Amanae werd m’n hart groter en zachter.

 • Dankzij Amanae mocht ik een glimp opvangen van het mysterie van het leven. 


 

Deze ervaringen kan ik vertalen naar hoe Amanae ‘werkt’:

 

Eerste fase:  ‘Lichaamsbewustwording’

Je eigen lichaam voelen - voor heel veel mensen onbekend terrein. Via ademhaling, aanraking en aandacht leer je die verbinding terug leggen. Tijdens een sessie Amanae wordt het diepe drukpuntwerk gecombineerd met focus en ademhaling, waarbij je leert om je lichaam terug ‘van binnenuit’ te ervaren en te voelen.

 

Tweede fase:  ‘Release’ en ‘Feeling beyond the story’

Met behulp van je ademhaling zak je heel diep in je lichaam, en gaat alle focus naar wat je daar voelt. Volg de energie, laat het borrelen, en geef expressie aan wat komt. Dat kunnen geluiden zijn, bewegingen, emoties, tintelingen, verkrampingen. Laat het gebeuren en laat een stuk van jezelf de observator zijn. Laat je naar een gevoel brengen en laat dit gevoel je terugbrengen in de tijd waar je dat gevoel al eerder hebt ervaren. Zonder in het verhaal te gaan. Enkel het gevoel. Het is het gevoel dat wil gevoeld worden. Feel it to free it.


 

Derde fase:  ‘Liefde en Levenskracht’

De vrijgekomen ruimte vullen met vitale stromende levensenergie, liefdevolle zachte hart-energie, bevrijdende overtuigingen en ondersteunende patronen. Een positieve ervaring laten binnenkomen in de open ruimte.Dit is geen lineair proces - je kennismaking met Amanae kan in die liefdevolle zachte hart-energie zijn, of het kan tijd vragen om te leren terug contact te maken met je eigen lichaam. Er is geen goed of fout in dit werk. En de kans is groot dat die fases elkaar afwisselen, afhankelijk van waar je staat in je leven of hoe diep je op dat moment kan duiken.

Wat heeft Amanae mij gebracht?
Nog wat achtergrond

Een stuk van onszelf verlangt ontzettend naar vrijheid, maar tegelijkertijd is er ook een deel van ons dat comfort en veiligheid wil. Amanae gaat over ‘comforting the disturbed and disturbing the comfort’. Vrij vertaald: tijdens een Amanae sessie bieden we een veilige plek waar ongemak en pijn er mogen zijn, én we ‘schudden aan de boom’ om de muren die je rondom jou en je kwetsuren opgetrokken hebt af te breken, zodat ook het licht en de vreugde weer binnen kan.

Ieder van ons heeft al momenten meegemaakt dat emoties te heftig zijn om op dat moment toe te laten en te voelen. Al van in onze vroege kindertijd vonden we wel manieren om onze boosheid, angst of verdriet te onderdrukken. Deze vastgehouden emoties zetten zich vast in ons lichaam. Deze kristallisering is waar we met Amanae rond werken - om dit terug te verzachten. Als je de vastgezette emotie terug kunt voelen, is het wonderbaarlijk hoe de structuur in ons lichaam ook begint te veranderen, te transformeren.

‘Feel it to free it.’

Het start met de intentie om los te laten, om jezelf te bevrijden. En dat vraagt wel wat - want het gaat in tegen een levenslange gewoonte van vasthouden. Maar wat ons motiveert is het verlangen naar onze natuurlijke staat. Als we niets vasthouden, kan de levensenergie (lust for life) vrij door ons stromen.

Flow, vreugde en levenskracht wachten op ruimte om door ons te kunnen stromen.

"Er is een stem die geen woorden gebruikt. Luister."

Rumi

bottom of page